Kasap Bıçakları

15-09-2018 18:17
Kasap Bıçakları
Kasap Bıçakları İsimler Nelerdir?

Bu yazımızda sizlere bize göre kasapların çok tercih ettikleri bıçak isimlerini açıklayacağız. Ayrıca hangi bıçak ne işe yarar? Bıçak markaları hakkında kısa bilgiler örnekler ile bıçak çeşitleri hakkında yardım amaçlı fayda sağlayacağını düşündüğümüz bilgileri sizler ile paylaşıyoruz.

Amazonavm'ye göre Top 5 Kasap Bıçak Markaları

İthal Markalar:
F.Dick (Tüm ürünlerini kendi bünyesinde ; Almanya Frankfurt'da üretir, kasap alanında uzmanlaşmış dünyaca ünlü bir markadır.)
Victorinox (Dünyanın en önde gelen bıçak firmalarındandır. Bazı bıçakları kendisi üretir,bazılarını fason ürettirir.)
Zwilling (Alman firmasıdır, kaliteli çelik kullanarak, kullanıcılardan tam not almıştır.)
Wüsthorf (Şeflerin pek çoğu bu marka ile çalışır, kendini ispatlamış ileri düzey imalat yapan Alman firmasıdır. Almanya/ Solingen)
Swibo Wenger (Dünyaca ünlü kasap bıçakları üretmekteydi, şuanda Victorinox bu firma ile ticari evlilik yapmış durumda olup, ortak üretim yapmaktadırlar.)
 
Yerli İmalat:
Sürmene Sürbisa (Trabzon Sürmene'de üretim yapan köklü firmalar arasındadır. Sürbisa markası piyasada en çok talep edilen yerli bıçak markaları arasındadır. Kaliteli yüksek bütçesi ortadır. Ömür boyu fabrika hatalarına karşı garanti sunmaktadır.)
Küçükata (Bursa'da üretim yapan bir firmadır. Kasapların tercih ettikleri bıçakların arasındadır.)
Pirge (Bursa'da bursa çeliğinden imal ettikleri ürünleri yurtiçi ve yurtdışına etkili şekilde pazarlayan köklü bir firmadır. Pirge markası piyasada en çok görebileceğiniz ve tercih edilen bıçaklar arasında yer alır.)

Amaca göre bıçak nasıl seçilir?
Kasapların büyük kısmı eti tüm olarak ,parçalanmamış halde besi çiftlikleri gibi yerlerden  hazır boğazlanmış, derisi yüzülmüş şekilde hazır halde alırlar. Bu sebeple de pek çoğuna deri yüzme bıçağı gerekmez. Kurban zamanı kendi hayvanını kendisi kesecekler için ya da kesimhaneler için deri yüzme bıçağı gerekebilir.
Kasap dükkanlarına hazır halde gelen karkas etler, burada bazı işlemlere tabi tutulurlar. Sırası ile bunlara bir göz atalım.

Kasaplar Eti Hangi İşlemlerden Geçirirler?
1) Öncelikle varsa etin sinirleri ayıklanır, trimlenir,
2) Kemiğinden ayırma işlemi yapılır,
3) Etin varsa gereksiz kemiğinden ayırma işlemi yapılır,
4) Et pirzola, biftek, kuşbaşı, kıymalık sarma için parçalara bölünür, özel bölümleri ayıklanır.
5) Kıyma için sarma ve kuşbaşı etleri hazır edilir

Kasaplar hangi iş için hangi bıçakları kullanırlar?
1) Karkas eti için çelik uzunluğu büyük olan bıçaklar tercih edilir. Örnek Bıçak
2) Eti kemikten ayırmak için kullandıkları kemiksiz diğer adı ile sıyırma bıçakları Örnek Bıçak
3) Biftek, pirzola, bonfile gibi etin değerli kısımlarını ince ve orta esnek bıçak ile çıkarıp hazırlanabilir. Bunun için Dünyada kullanılan Bonfile Bıçağı en ideal olanlarındandır. F.Dick Bıçaklar   Sürbisa Bıçaklar
4) Kuşbaşı et doğramak için genellikle çelik boyu 16cm ile 30cm arası bıçaklar kullanılmaktadır. Not: Victorinox gibi bazı bıçak markaları bıçak sapları için Fibrox sap kullanmaktadır. Fibrox sap kanda,yağda kaymayı önlediği gibi anti-bakteriyel özelliğe sahiptir. Kuşbaşı et doğrama bıçaklarından F.Dick Doğrama Bıçakları Sürbisa Doğrama Bıçakları
5) Döner imalatında yaprak döner için fileto bıçakları kullanılır. Döneri ince ince yaprak halinde hazırlamak için çelik boyu 25 ile 40cm arası bıçaklar tercih edilir. Fileto Bıçağı
Kasap Bıçakları
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.