Uzun Yolda Et Nasıl Taşınır ?

14-08-2021 12:15
Uzun Yolda Et Nasıl Taşınır ?

Uzun Yolda Et Nasıl Taşınır, Kurban Eti Yolculukta Nasıl Erimeden Korunur?

Özlemle beklenen Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte memlekete doğru yolculuklar başlar. Uzun yola çıkmadan önce arabaların bakımı ve son kontrolleri yapılır, otobüs ve uçak biletleri de günler, hatta haftadan önce hazırlanır. Kurban bayramı sonrası et taşımanız gerekirse bu duruma yeterince hazırlıklı mısınız? Hadi gelin uzun yolda et nasıl taşınır, kurban eti nasıl bozulmadan uzun süren bire yolculukta bir yerden bir yere nasıl götürülür, öğrenelim.

Siz de bayramı yaşadığınız şehirden uzaktaki özlem dolu memleketinde geçirecek olanlardan iseniz bu bilgi tam sizlik: Kurban eti yolculukta nasıl taşınır?

Hangi taze et olursa olsun, belli bir ısının üzerinde durması halinde bakteri barındırır ve koku meydana gelir. Kısaca et bozulur. Doğal olarak et oldukça dikkatli tüketilmesi gereken bir gıda olduğu için buna göre hassas davranılması gerekir. Söz konusu bir de uzun yolculuklar olunca çok daha dikkatli olunmalı, sağlığı tehlikeye atacak hiçbir yöntemlerden kaçınılmalıdır. Peki ama bu nasıl mümkün olabilir?

Buyurunuz, uzun yolda et nasıl taşınır anlatmaya başlıyoruz.

Uzun yolda et nasıl taşınır, kurban etini yolculukta taşımak mümkün müdür?

dondurulmuş et

Tüm eğlence bitti ve siz de Bayram dönüşü memleketinizden yaşadığınız yere kurban eti götürmeyi düşünüyorsanız hem sağlığınız için hem de aracınızın kirlenmemesi için mutlaka uygulamanız gereken bazı basit bilgiler var.

İlk olarak kesimden gelen etin soğukluğu +5 derece gibi bir ısıda dinlendirilmesi gerekiyor. Soğuyan etlerden belli bir kısmını götürecekseniz öncelikle, küçük parçalara ayırarak yerden tasarruf edebilirsiniz. bu etleri mümkünse 0,5 kilogramlık buzdolabı poşetlerine koyun. Eğer etleriniz kemikli ise en fazla 1 kg olacak şekilde de buzdolabı poşetlerine pay edebilirsiniz. Bu sayede hem yerden hem de ısıdan tasarruf edebilirsiniz. Eğer etlerinizin çok yer kaplamamasını istiyorsanız, et döveceği ile inceltebilir ya da kıyma makinesinden çektirerek kıyma haline getirerek paketleyebilirsiniz.

 

Donmuş Et

 

Buzdolabı poşetlerine pay ettiğiniz etlerinizi uzun yola çıkmadan en az 1 gün önce dondurucuya atın ki anca donar ve yola çıkmaya hazır hale gelir. 

Thermobag

Thermobag gibi özel buz çantaları ve buna benzer strafor kutuları kullanmadan önce içlerini de güzelce soğutmanız gerekiyor. Bunun için de sitemizde bulabileceğiniz "buz aküsü" ismiyle anılan, jel ya da kaset şeklinde olan buz kalıplarından temin etmelisiniz. Bu buz aküleri; plastik su şişendeki buza göre çok daha uzun süre erimeden kalmasını sağlıyor, bu da onları uzun yolculuklar için daha kullanışlı ve tercih edilen ürünler haline getiriyor.

Bol bol alacağınız buz akülerini strafor kutunun hem altına, hem etlerin arasına hem de üstüne yerleştirmeniz gerekiyor. Böylece dondurucudan çıkarıp doğrudan kutulayacağınız etler hiç çözülmemiş oluyor ve bildiğiniz gibi etler zaten bir kez çözdürüldükten sonra hemen kullanılması gereken yiyeceklerden olduğundan en sağlıklı taşıma yöntemlerinden biri bu yöntem oluyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.